Managed hosting door True

IBM zoekt app-ontwikkelaars voor Watson

 

Ict-gigant IBM zoekt ontwikkelaars voor apps op basis van Watson-technologie. Het bedrijf heeft op het Mobile World Congress in Barcelona een wereldwijde competitie uitgeschreven. Die Watson Mobile Developer Challenge moet ontwikkelaars van mobiele applicaties kennis laten maken met Watson.

IBM: 'Watson is uitermate geschikt voor apps rondom diensten waarin taalherkenning, snelle analyse van gegevens en zelflerende capaciteiten belangrijk zijn.' IBM-ceo Ginni Rometty maakte tijdens haar toespraak op het evenement bekend dat de eerste vijftienhonderd ontwikkelaars zich hebben aangemeld.

De komende drie maanden kunnen ontwikkelaars samen met de IBM Watson Group beginnen aan prototypen voor hun apps. De drie beste oplossingen worden samen verder uitgewerkt en later dit jaar al op de markt gebracht.

De ict-reus hoopt dat er met de Watson Mobile Developer Challenge apps zullen ontstaan die consumenten en bedrijven helpen om de rekenkracht van supercomputer Watson te benutten in het dagelijkse leven. Het doelt bijvoorbeeld op de beantwoording van complexe vragen binnen de gezondheidszorg, financiële dienstverlening of detailhandel.

Watson-divisie

Onlangs maakte IBM bekend dat het een miljard dollar investeert in de ontwikkeling van zijn Watson-divisie. Die bedrijfstak is gericht op cognitieve computerdiensten, software en apps. Daarnaast helpt het bedrijf ontwikkelaars van softwareapplicaties met een investering van honderd miljoen dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5010607). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×