Embarcadero koopt datamodellering van CA

Overname

Embarcadero, een leverancier van softwareoplossingen voor applicatie- en databankontwikkeling, neemt voor een onbekend bedrag de datamodelleringsoplossing CA Erwin van softwareleverancier CA over. Hierdoor kan Embarcadero een sterkere en veiligere data-architectuur leveren. CA Erwin is de meest gebruikte datamodelleringstool onder dataprofessionals en wordt voornamelijk verkocht via meer dan vijfhonderd partners in meer dan zeventig landen.

Door de overname legt Embarcadero een sterkere nadruk op bedrijfsfuncties, onderzoek en ontwikkeling, ondersteuning en een betere dienstverlening op het gebied van data-architectuurtechnologie. Door de overname krijgen Erwin-klanten de beschikking over een ecosysteem van databanktools met daarin datamodellering, databeheer, databankontwikkeling en applicatieontwikkeling.

Meer investeringen

‘Data-architectuur is goed voor de hoofdmoot van de activiteiten van Embarcadero en is ook een terrein waarop we aanzienlijk hebben ingezet’, zegt Embarcadero-ceo Wayne Williams. ‘Elk aspect van it, van applicatieontwikkeling en bedrijfskennis tot veiligheid en gebruikerservaring, wordt gedefinieerd en aangedreven door data-architectuur. Met de opname in onze rangen van het ijzersterke technische team en de uitgebreide datamodelleringservaring van CA Erwin zal Embarcadero voor nog meer investeringen, innovatie en momentum kunnen zorgen in dit kritieke technologiesegment.’

‘We zijn erg blij met deze overeenkomst, die voor de klanten en werknemers van CA Erwin garant zal staan voor een vlotte overgang naar een sterke partner’, zegt Jacob Lamm, executive vice president, Strategy & Corporate Development van CA. ‘We zijn onze portefeuille en investeringen actief aan het stroomlijnen en de verkoop van CA Erwin maakt dat we ons sterker kunnen toespitsen op onze kerncompetenties, zoals it business management, DevOps en security, in zowel mainfraime- en gedistribueerde als in cloud- en mobiele omgevingen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-24T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.