Nout en Servoy winnen RAD Race 2014

Award

Het Franse Nout en het Nederlandse Servoy hebben de RAD Race 2014 gewonnen. STB werd tweede in deze softwareontwikkelwedstrijd. Dit jaar kregen de negen deelnemers de opdracht om een Europees systeem te bouwen voor het uitgeven en beheren van nummerborden. In de twee dagen durende RAD Race werd een indrukwekkende hoeveelheid functionaliteit geproduceerd.

De winnaars bleken alle drie vooral goed nagedacht te hebben over de opgave. Doordat de opgave met name aan het begin van de tweede dag wijzigingen onderging, waren de deelnemers nog meer gedwongen agile te werken. Nout had zijn applicatie heel erg vanuit de gebruiker ontworpen. Servoy bouwde een zeer gedegen analyse van de locking bij het reserverenen genereren van nummerborden. Bij STB had men niet alle aangeleverde historie ingelezen, waardoor de rapportagefunctie niet alle juiste gegevens toonde. Wel werd gebruik gemaakt van verreweg de langst bestaande RAD-tool: Filemaker.

Reportage

Lees ook de reportage ‘RAD Race 2014: Vooral heel hard code kloppen’, waarin alle tooling aan bod komt waarmee de verschillende applicaties zijn ontwikkeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-31T11:37:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.