Managed hosting door True

Kamp opent ontwikkelcentrum serious games

Ontwikkelaars, producenten en distributeurs onder één dak

 

Minister Henk Kamp van Economische Zaken opent maandag 7 april 2014 in Amsterdam een centrum voor ontwikkelaars, producenten en distributeurs van serious games. Volgens de betrokken bedrijven is het voor het eerst dat die verschillende partijen zich onder één dak verenigen. Het centrum is gevestigd in een pand tegenover dierentuin Artis.

'Het idee om het hele proces van productie tot distributie te bundelen is eigenlijk een beetje de filosofie waar ook een bedrijf als Endemol groot mee is geworden', zegt een woordvoerder van het centrum tegen persbureau ANP. Het nieuwe kantoor biedt plaats aan meerdere bedrijven en organisaties, en is volledig privaat gefinancierd.

Nederland kent verschillende voorbeelden van toegepaste spellen. Zo liet Veilig Verkeer Nederland recent een app ontwikkelen voor kinderen, met die software kunnen zij oefenen voor het praktisch verkeersexamen. In het basisonderwijs zijn verschillende initiatieven met serious games, zoals een type-cursus in spelvorm.

Ook in het hbo- en wetenschappelijk onderwijs wordt gebruik gemaakt van leerzame spellen. Artsen in het AMC gebruiken een serious game voor de simulatie van operaties in een opleidingsprogramma voor chirurgen.

Volgens het persbericht houdt 44 procent van de 330 bedrijven in de Nederlandse game-industrie zich exclusief bezig met de ontwikkeling van serious games.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5050265). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 

Reacties

Vreselijke term die 'serious games'. Een meer hippere term lijkt mij 'applied games'. Nog net zo nietszeggend maar soit.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×