Ilionx koopt newsroom-ontwikkelaar Evoxe

Overname

Ict-dienstverlener Ilionx heeft voor een onbekend bedrag Evoxe, leverancier van software voor de mediasector, overgenomen. Evoxe zal verder gaan onder de naam Ilionx Media Solutions. Met deze overname creëert Ilionx een sterkere marktpositie op het gebied van newsroom-oplossingen voor de mediasector.

Evoxe levert newsroom ict-oplossingen aan omroepen voor de verspreiding van nieuws via televisie, radio, web, mobiel, teletekst en narrowcasting. De organisatie is in 1997 opgericht en levert aan klanten als Omroep Flevoland, RTV Noord-Holland, AT5 en RTV Rijnmond.

In 2013 heeft Evoxe in samenwerking met Ilionx een web-based newsroom-oplossing ontwikkeld waarmee journalisten multi-device berichten naar de redactie of direct naar televisie, radio of web versturen om meteen te publiceren. Na de overname zal er verder worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van deze oplossing. Zo zal Ilionx met een cloudversie komen.

Door de overname kan Evoxe meer continuïteit, bredere technologische expertise en uitgebreide support bieden aan klanten, doordat Ilionx deze kennis en ondersteuning in huis heeft. Dit gebeurt mede via het huidige ontwikkelteam van Ilionx.

Nieuwe markt aanboren

‘Samen met Evoxe kunnen we oplossingen ontwikkelen voor de mediasector die passen bij deze tijd’, zegt Erik de Weerd, sales manager bij Ilionx. ‘We merken dat er in deze sector nog veel innovatie mogelijk is en onder de naam Ilionx Media Solutions hopen we deze dienstverlening verder uit te breiden en klanten de juiste ondersteuning te bieden. Het is voor ons een bijzondere samenwerking; voor het eerst boren we een nieuwe markt aan door zelf producten te ontwikkelen. Het stelt ons als organisatie in staat verder te groeien.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-28T11:43:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.