IBM en Apple leveren eerste zakelijke apps

Dit artikel delen:

IBM en Apple hebben hun eerste gezamenlijk ontwikkelde apps voor de zakelijke markt vrijgegeven. Het gaat om tien apps die specifiek gericht zijn op verticale markten zoals transport, retail, telecommunicatie-, de financiële en publieke sector. IBM en Apple hebben zich tot doel gesteld om zakelijke apps te ontwikkelen die dezelfde gebruikerservaring hebben als apps voor de consumentenmarkt.

Het gaat om een app voor de luchtvaartindustrie. De Passenger + app stelt stewards in staat om tijdens een vlucht boekingen van passagiers te wijzigen wanneer zij hun aansluiting dreigen te missen. Voor de verzekeringswereld is de Retention-app ontwikkelt. Die software moet verzekeringsagenten helpen om agenda’s te beheren, prioriteiten te stellen en transacties en routinetaken efficiënt uit te voeren. Door die taken samen te brengen miet er meer tijd over blijven om (potentiele) klanten beter te bedienen. 

Voor de telecommunicatiesector is de ExpertTech-app ontwikkelt. Die moet technici helpen om hun afspraken beter voor te bereiden en problemen nauwkeuriger vast te stellen door de tijdsduur van hun afspraken en follow-up bezoeken te verminderen.

Met de ontwikkeling van IBM MobileFirst voor iOS combineren beide bedrijven hun eigen kennis en ervaring binnen de zakelijke en consumentenmarkt. Het resultaat van de samenwerking is een reeks mobiele apps die de manier waarop mensen werken moet veranderen en waarde moet toevoegen aan de activiteiten van organisaties en professionals die er gebruik van maken.

iPhone en iPad

De vroegere rivalen IBM en Apple kondigden in juli 2014 een samenwerking aan die gericht is op zakelijke klanten. IBM ontwikkelt zakelijke apps voor de mobiele apparaten van Apple. Het gaat om mobiele apps voor big data- en data-analyse die speciaal worden ontwikkeld voor het iOS-besturingssysteem van Apple. Dat moet meer dan honderd zakelijke apps voor iPhone en iPad opleveren. Daarnaast worden beheer en beveiliging tussen de diensten en producten beter afgestemd.

IBM neemt iPhones en iPads met IBM-apps op in het wereldwijde aanbod van zakelijke hardware

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-10T17:12:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.