‘AMD overweegt opsplitsing’

Chipmaker AMD overweegt om zichzelf in tweeën op te splitsen of om een bepaalde divisie af te stoten. Het zou gaan om de divisie voor grafische kaarten. Dit schrijft persbureau Reuters op basis van ingewijde bronnen. AMD zou de transitie overwegen om zijn concurrentiepositie te versterken, en dan met name tegenover Intel.

Volgens de ingewijden is het bedrijf nu nog in bespreking en is er nog geen besluit genomen. De chipmaker heeft de hulp van een adviesbureau ingeschakeld om alle opties rondom een opsplitsing of afstoting van bedrijfstakken in kaart te brengen. Eén van de opties die het bedrijf overweegt is om de divisie verantwoordelijk voor de grafische kaarten af te stoten. Volgens de bronnen heeft AMD deze opsplitsen al eerder overwogen, maar zijn de plannen toen niet doorgegaan. De nieuwe CEO is van mening dat deze transitie heroverwogen moet worden.

AMD overweegt deze opsplitsing om zijn concurrentiepositie te versterken. Zo zijn er in de afgelopen jaren meerdere concurrenten op de markt gekomen die tegen lage kosten chips produceren, waardoor de aandelen van AMD in het afgelopen jaar met 40 procent zijn gedaald. AMD zou met name de concurrentiepositie tegenover Intel willen versterken. De partijen concurreren al sinds 1980 met elkaar. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dus wellicht komt ATI weer terug :)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-23T09:55:00.000Z Suzanne Martens