RAD Race 2015 krijgt sociaal karakter

RAD Race 2014

RAD Race 2014

Net als voorgaande jaren wordt er ook in 2015 weer een RAD Race georganiseerd. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 september kunnen nieuwe teams hun snelheid en productiviteit bewijzen in een spannende wedstrijd die plaatsvindt in het hoofdkantoor van Capgemini in Utrecht. Nieuw is het social it-aspect: de applicatie zal ontwikkeld worden ten behoeve van een maatschappelijk of culturele organisatie die niet het budget heeft om zelf een complete applicatie te laten ontwikkelen.

Het ontwikkelen van softwareapplicaties blijkt ook in 2015 nog steeds een proces dat veel meer tijd kost dan gepland en dat veel meer fouten oplevert. Toch laten al vele jaren sommige bedrijven in de RAD Race zien, dat het ook anders kan. Zij slagen erin om in twee dagen met twee ontwikkelaars een goed werkende applicatie te ontwikkelen.

De RAD Race heeft een lange geschiedenis: al in 1997 werd de eerste Race gehouden, toen nog onder auspiciën van het Vlaamse blad CM Corporate. In de loop der jaren veranderde de gebruikte software van Cobol en Case-tools, via RAD-tools, Java en C# naar generatoren, frameworks en talen als Ruby, maar niet zelden kwam oudere techniek in een nieuw jasje weer terug.

Eén constante was de manier van werken: teams die erin slaagden op een Agile manier te werken, hadden een grotere kans op succes. Dat was meteen een van de dingen die de niet-Agile werkende teams leerden. Andere positieve gevolgen van het meedoen aan de RAD Race hadden onder meer betrekking op bugs en onhandigheden in IDE’s en frameworks, de rolverdeling tussen de teamleden, de 80/20-regel met betrekking tot de specificaties, de noodzaak van het tijdig testen en het gebruik van werkende prototypes. Met die laatste twee zaken zijn we weer terug bij de voordelen van Agile.

Teams kunnen zich aanmelden via info@radrace.org. Meer informatie staat op www.radrace.org, of is telefonisch te verkrijgen via +32 474 66 36 09 en +31 6 42 10 42 21.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-02T10:13:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.