UvA en Qualcomm richten onderzoekslab in

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en chipfabrikant Qualcomm Technologies openen op 15 september een gezamenlijk onderzoekslab. In het lab gaat onderzoek gedaan worden naar geavanceerde machine learning-technieken voor de verwerking van sensorische data, waaronder beeldherkenning op mobiele en ingebouwde systemen.

Na de overname van het UvA-spin-offbedrijf Euvision, maker van software voor de analyse van digitaal beeldmateriaal, door Qualcomm Technologies in september vorig jaar, vonden er gesprekken plaats tussen de UvA en de chipfabrikant over mogelijke onderzoekssamenwerking. Dit heeft geresulteerd in het gezamenlijke onderzoekslab, dat onderdeel wordt van het Instituut voor Informatica van de UvA op het Amsterdam Science Park.

De overeenkomst is voor vijf jaar gesloten en biedt ruimte aan zo’n vijftien tot twintig onderzoekers. Het directieteam van het onderzoekslab bestaat uit Arnold Smeulders, hoogleraar Computer Vision aan de UvA, Max Welling, hoogleraar Machine Learning aan de UvA, en Cees Snoek, hoofdingenieur bij Qualcomm en universitair hoofddocent aan de UvA. De eerder dit jaar opgezette Amsterdamse vestiging van de chipfabrikant is dichtbij het nieuwe lab, wat de samenwerking vergemakkelijkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-26T10:18:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.