DigiVita Code Event leert meisjes programmeren

VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes en vrouwen en bèta en techniek, organiseert op zaterdag 10 oktober 2015 de DigiVita Code Events. Tijdens dit evenement kunnen meisjes tussen acht en achttien in Zwolle en Zoetermeer workshops volgen om te leren programmeren. Het evenement vindt plaats tijdens de Nederlandse Codeweek.

Op zaterdag 10 oktober 2015 kunnen meisjes tussen de acht en achttien jaar op de campus van Windesheim (Zwolle) en de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer leren programmeren. VHTO organiseert workshops, waar de meisjes leren om een app, game of website te maken. Daarnaast kunnen de meisjes deelnemen aan een ict-kennisquiz, speeddaten met vrouwelijke ict-professionals of een route voor robots uitstippelen. Tijdens de activiteiten worden ze begeleid door ict-studentes van Windesheim en de Haagse Hogeschool. 

VHTO vindt het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd ict-vaardigheden ontwikkelen. In het kader van het DigiVita-project worden verschillende activiteiten voor meisjes binnen en buiten de school georganiseerd, waaronder DigiVita Zomerkamp en de DigiVita Code Events. De komende programmeerevents in Zwolle en Zoetermeer zijn voorlopig de laatste. Eerder werden de evenementen georganiseerd in Amsterdam, Groningen, Rotterdam en Eindhoven. In totaal hebben 460 meisjes tijdens het evenement leren programmeren onder begeleiding van 85 vrouwelijke ict-studenten en -professionals.

Codeweek

De DigiVita Code Event wordt georganiseerd tijdens de Nederlandse Codeweek (10 - 17 oktober 2015). Het initiatief van Stichting Kennisnet en ECP moet kinderen, jongeren, ouders en docenten stimuleren om te leren programmeren. Dit willen ze bewerkstelligen door activiteiten en programma’s op scholen aan te bieden. De Codeweek is een onderdeel van de Europese Codeweek, waar in totaal 42 landen aan meedoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed initiatief.
Laast een hostiband gezien. Zo'n plezier dat ze hadden en hard!!. Lekker met muziek bezig zijn en het oog wil ook wat.
Zet je toch aan het denken, vrouwen en computers. Bij jullie dan, bij mij wordt dat lastiger met de leeftijd en was altijd al beetje dom .. herinner me meer van de dolle mina's dan digivita's.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-08T10:47:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.