Managed hosting door True

NS verdeelt vijf miljoen euro onder start-ups

 

NS start een zoektocht naar start-ups die nieuwe oplossingen ontwikkelen voor de verbetering van mobiliteit en het openbaar vervoer. Het spoorbedrijf start samen met ANWB een evenement waarbij start-ups hun oplossingen presenteren voor directieleden van NS en ANWB. Het spoorbedrijf beschikt met het NS Innovatiefonds over vijf miljoen euro die de komende zes jaar verdeeld wordt onder bedrijven met innovatieve ideeën.

Kansrijke startups met een concreet idee kunnen aanspraak maken op bedragen tussen de vijftigduizend en vijfhonderdduizend euro. Op 18 februari 2016 wordt in Delft het Smart Mobility Pitch Event georganiseerd. Daar pitchen bedrijven die de voorselectie hebben overleefd hun ideeën bij interim NS-directeur Roger van Boxtel en hoofddirecteur van de ANWB Frits van Bruggen.

De uiteindelijke inzet is een samenwerking in een partnership, financiering van de startup of de beschikbaarheid van een launching customer.

NS en ANWB zoeken oplossingen die bijvoorbeeld het verkeer in de spits beter spreiden of openbaar vervoer prettiger maken voor de reiziger. Daarbij kan gedacht worden aan de inzet van big data-analyse, internet of things-toepassingen, beacons, sensoren en virtual reality. Start-ups kunnen zich tot en met 28 januari 2016 inschrijven via www.yesdelft.nl/smpe

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5662426). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij NS
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×