Grote bedrijven steken jaarlijks 2,5 miljoen in IoT

Dit artikel delen:
Meer geld

Nederlandse bedrijven investeren jaarlijks gemiddeld ongeveer 2,5 miljoen euro aan IoT-projecten (Internet of Things). De meeste investeringen worden de komende drie jaar gedaan in de ontwikkeling van het softwareplatform (38 procent). Van de ondervraagde organisaties steekt 34 procent geld in de integratie met bestaande bedrijfsapplicaties. 32 procent van de bedrijven maakt budget vrij voor de connectiviteit van IoT.

Dat stelt ict-dienstverlener Sogeti dat de opdracht gaf voor onderzoek naar de jaarlijkse budgetten voor projecten waarbij dingen verbonden worden aan het internet. Marktonderzoeksbureau Pb7 Research voerde in het najaar van 2015 een vragenronde uit onder honderd Nederlandse organisaties met meer dan honderd  medewerkers.

24 procent van de respondenten geeft bij de vraag naar de grootste IoT-uitdaging aan dat men nog onvoldoende bekend is met de mogelijkheden. 22 procent van de ondervraagden is bovendien huiverig voor nog niet uitontwikkelde technologie.

Verder komt naar voren dat de ontwikkeling van IoT-toepassingen vooral op het bordje van de it-afdeling ligt. Op de vraag wie de belangrijkste beslisser is voor het internet der dingen zegt 28 procent 'de directie' en 20 procent geeft aan dat die verantwoordelijkheid bij de cio of it-directeur ligt.

Procesverbetering

Volgens Peter Vermeulen, onderzoeker en marktanalist van Pb7 Research is het logisch dat IoT vooral nog een agendapunt is voor de it-afdeling doordat het merendeel van de Nederlandse organisaties IoT primair inzet voor het verbeteren van processen. De groep die IoT inzet om nieuwe omzetstromen te realiseren is kleiner.

Meer uitkomsten van het nationale Internet of Things-onderzoek zijn beschikbaar in het onderzoeksrapport via www.sogeti.nl/iot-survey.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-22T14:11:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.