Conclusion koopt Linux-specialist CRI Service

Conclusion-vestiging Utrecht.

Ict-dienstverlener Conclusion uit Utrecht neemt CRI Service uit Houten over. Door de overname verstevigt Conclusion niet alleen haar positie op de open source-markt, ook vergoot zij haar activiteiten op het vlak van Linux-, Unix- en Oracle-middleware-modules Puppet. De operaties van CRI Service vinden onderdak bij de diensten van het al bestaande Conclusion Xforce.

CRI Service is naar eigen zeggen één van de grootste specialistische kennishuizen op het gebied van Linux, Unix, middleware, applicaties en hybride cloud-oplossingen in Nederland. Conclusion is actief in de open source-markt en levert diensten op het vlak van Linux, Puppet en Unix, die onder de naam Conclusion Xforce in de markt staan. Ook levert het onder de naam First8 allerlei Java-diensten.

Een woordvoerder van Conclusion licht toe dat de activiteiten van CRI Service worden geïntegreerd in de bestaande activiteiten van Conclusion Xforce. Eind februari zijn de handtekeningen gezet onder het contract met CRI Service; de overname is sinds 1 maart officieel.

Remco de Vries, directeur CRI Service, is directeur van de nieuwe combinatie, die verder gaat onder de bestaande naam Conclusion Xforce. Volgens Conclusion heeft Marco Bosma, die tot de overname directeur van Conclusion Xforce was, besloten dat de acquisitie een goed moment is om zijn taken neer te leggen. 'Dit in de wetenschap dat hij de Conclusion Xforce-collega’s in goede handen achterlaat om zo zijn lang gekoesterde wens te realiseren en de afstand wonen-werk aanzienlijk terug te brengen', licht het bedrijf toe.

Honderd experts

Conclusion Xforce bestaat door de integratie uit ongeveer honderd Linux-, Puppet- en Unix-experts. Volgens Engbert Verkoren, directeur van Conclusion, sluit de overname aan op de groeistrategie die het bedrijf nastreeft waarbij het een ecosysteem wil vormen van gespecialiseerde ict-bedrijven.

Verkoren: 'We richten ons onder meer op het beheer van missiekritische systemen en maatschappelijk relevante dienstverlening met resultaatverplichting. We nemen graag de verantwoordelijkheid voor de digitale processen van onze opdrachtgevers over en helpen hen bij de digitale transformatie van hun businessmodellen. Onze ondernemende mentaliteit maakt daarin vaak het verschil voor de bedrijven en overheden waarvoor we werken.'

Hij kijkt er naar uit om de nieuwe collega's op te nemen in zijn bedrijf en samen de activiteiten bij overheden en bedrijven uit te bouwen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-09T16:04:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.