Vivare start met Ctac’s SAP-erp Fit4Woco

Ctac-hoofdkantoor Den Bosch

Woningcorporatie Vivare uit Arnhem is sinds 1 januari 2019 live met Ctac’s erp-systeem Fit4Woco. Dat erp-systeem op basis van SAP-templates voor de corporatiesector wordt ingezet voor bedrijfsprocessen en werkstromen zoals klantcontact, verhuur, vastgoed, ontwikkeling, onderhoud, inkoop en financiële administratie. Het wordt als clouddienst geleverd.

Ctac leverde as SAP-modules aan Vivare en sloot in augustus 2017 een overeenkomst voor Fit4Woco. Daarna is de software afgestemd op de wensen van de wooncorporatie. Ctac-directeur Henny Hilgerdenaar licht toe dat door middel van een zogenoemde fit-gap-analyse eerst is gekeken in hoeverre Vivare en de standaard Fit4Woco-oplossing bij elkaar passen.

‘Daarbij keken we ook naar mogelijke verbeteringen in efficiency voor Vivare. Zo is voor de afdeling vastgoedregie de projectenadministratiemodule van Fit4Woco direct geïntegreerd met de financiële administratie. Vervolgens werd begonnen met de implementatie, waarbij de business gewoon doorging’, aldus Hilgerdenaar.

Vivare is op 1 januari 2019 ‘succesvol’ live gegaan, meldt Ctac in een persbericht. Het enterprise resource planning (erp)-systeem moet aansluiten op een veranderingen in de bedrijfsstrategie van Vivare. Dat bedrijf transformeerde van een organisatie gericht op activiteiten naar een proces- en data- georiënteerd bedrijf. In de bedrijfsvoering moet nu de klant centraal staan.

Eindgebruikers

Ctac: ‘Met Fit4Woco ondersteunen we de gehele dienstverlening van Vivare. Van het klantcontactcenter tot de afdeling Finance en andere backoffice-afdelingen. Ook de communicatie met de huurders en ketenpartners is meegenomen. Zo kunnen huurders binnenkort op laagdrempelige, moderne wijze service-aanvragen of betalingsregelingen zelf direct regelen.’ Volgens beide partijen zijn eindgebruikers nauw betrokken bij het implementatietraject.

Vivare

Wooncorporatie Vivare is actief in zes gemeenten (Arnhem, Duiven, Overbetuwe, Renkum, Rheden en Westervoort). Het bedrijf telt ongeveer tweehonderd medewerkers. Vivare heeft 55.000 huurders in 24.379 verhuureenheden, waarvan 23.229 woningen.

Het beursgenoteerde Ctac levert een breed aanbod van SAP- en Microsoft-producten die steeds vaker als clouddienst worden aangeboden. Daarbij biedt het bedrijf onder meer zakelijk advies, beheerdiensten, projectbegeleiding en trainingen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-10T16:47:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.