Outsystems krijgt kapitaalsinjectie van 150 miljoen

Het Portugese Outsystems, specialist op het gebied van low code-ontwikkeling, krijgt een kapitaalsinjectie van verschillende banken en investeringsfondsen ter waarde van 150 miljoen dollar. De nieuwe kapitaalronde waardeert het bedrijf op 9,5 miljard dollar.

Het geld dat in Outsystems gepompt wordt, wordt aangewend voor initiatieven rond onderzoek en ontwikkeling en om de go to market-strategie uit te breiden. Met het Outsystems-platform kunnen organisaties applicaties bouwen via een snelle, visuele methode, zonder dat veel kennis van programmeertalen nodig is.  

‘De meeste organisaties worstelen met het hun digitale transformatie, dit wordt versterkt door uitdagingen als het tekort aan ontwikkelaars en de complexiteit van traditionele softwareontwikkeling’, zegt ceo en oprichter Paulo Rosado. ‘Door de manier waarop software wordt gebouwd fundamenteel te veranderen, maakt Outsystems het voor elke organisatie mogelijk om te concurreren, te innoveren en te groeien met de ontwikkelaars die ze al hebben.’

Outsystems bedient momenteel klanten in 87 landen en heeft zo’n 1.300 mensen op de loonlijst staan. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-17T16:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.