Motopp leidt statushouder op tot Mendix-ontwikkelaar

Motopp (Motivation Opportunity) biedt statushouders de mogelijkheid opgeleid te worden tot softwareontwikkelaar op het gebied van het low-code-platform van Mendix. Het bedrijf is nog maar net een jaar bezig en claimt al meer dan dertig statushouders te hebben klaargestoomd en aan een baan geholpen. Zo werken er Mendix-ontwikkelaars bij Postnl, ASR, Zilveren Kruis en de Postcode Loterij.

Via een traineeship worden de deelnemers binnen drie maanden omgeschoold tot it-specialist. Ervaring in it is volgens Motopp niet nodig, focus en passie voor it wel. Daarnaast moeten de kandidaten over een sterk analytisch denkvermogen en cijfermatig inzicht beschikken.

Na de training gaan de it-specialisten door in een baan bij een opdrachtgever waar ze een jaar kunnen werken. Gedurende dat jaar blijft Motopp begeleiding geven door middel van aanvullende cursussen, conferenties en loopbaancoaching. 'Zodra de kandidaten bij een opdrachtgever beginnen, krijgen ze een vast contract bij Motopp om zekerheid te bieden', licht medeoprichter Merijn Biesterveld toe. 'Het uiteindelijke doel is dat de deelnemers na dat jaar een contract krijgen aangebonden bij de opdrachtgever.'

Motopp is opgericht door de pas 22-jarige sociaal ondernemer Biesterveld, met steun van Jan Princen (eigenaar van applicatieontwikkelaar Marviq) en Marcel Oostveen (eigenaar van it-detacheerder Innspire). Gedrieën kwamen ze op het idee om statushouders een toekomstperspectief te bieden en werkgevers een nieuwe bron van onbenut potentieel te laten zien.

Het bedrijf werkt in eerste instantie samen met de gemeente Amsterdam voor het werven van geschikte kandidaten onder statushouders. Inmiddels lopen er ook contacten met andere gemeenten en heeft Motopp de ambitie om uit te breiden naar andere landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-09T11:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.