JetBrains breidt fors uit en verkast naar kek pand

JetBrains, het bedrijf achter Android-programmeertaal Kotlin, heeft forse groeiplannen. De komende drie tot vier jaar wil het bedrijf in Nederland groeien van de huidige 135 mensen naar vierhonderd man personeel. Om hen te kunnen huisvesten verhuist het bedrijf van het centrum van Amsterdam naar een groot kantoorpand aan de zuidkant van de hoofdstad.

Het huidige kantoor van JetBrains in Nederland omvat 2.412 vierkante meter vloeroppervlak en is gevestigd op de bovenste twee verdiepingen in een gebouw aan de Huidekoperstraat, in het centrum van Amsterdam.

Voor zijn nieuwe kantoor heeft JetBrains 12.500 vierkante meter gehuurd in de Terrace Tower in Amsterdam-Zuid. De opening is gepland voor het derde kwartaal van 2022. Het kantoor kan op termijn tot vierhonderd werknemers huisvesten.

De Terrace Tower, een markant pand van de Deense architect Bjarke Ingels, beschikt over verschillende terrassen met uitzicht op de stad, oplaadpunten voor elektrische voertuigen, fietsenstallingen enzovoort. Bij het ontwerp van het nieuwe JetBrains-kantoor ligt de nadruk op duurzaamheid. Het meubilair zal voornamelijk bestaan uit ‘geüpcyclede’ zaken en het groen voor in de dagelijkse verse salades van het restaurant wordt in het eigen pand gekweekt.

Space

JetBrains is het bedrijf achter Kotlin, een moderne programmeertaal die door Google is uitgeroepen tot de voorkeursmethode om te ontwikkelen voor Android. Het bedrijf levert dertig producten die programmeurs helpen bij app- en software-ontwikkeling. Het levert ook samenwerkingssoftware waaronder Space.

Het bedrijf bestaat ruim twintig jaar en heeft zijn hoofdkantoor in Praag. Er werken 1500 mensen verspreid over kantoren in meerdere landen.

Lab

JetBrains kondigde deze zomer ook een eigen techlab aan op de Amsterdamse Plantage Middenlaan. Die educatieve ict-demoruimte blijft daar gevestigd en verhuist niet mee, laat het bedrijf desgevraagd weten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-06T14:39:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.