Kendrion koopt elektronica-ontwikkelaar 3T

deal handen schudden overeenkomst contract

Kendrion neemt het software- en elektronica-ontwikkelingsbedrijf 3T over. Deze Nederlandse leverancier van elektromagnetische systemen en componenten heeft behoefte aan meer kennis op gebied van software en elektronica. Bovendien brengen de locaties van 3T in Enschede en Eindhoven Kendrion dicht bij toonaangevende instellingen voor hoger technisch onderwijs waar veel technisch talent zit.

Het beursgenoteerde Kendrion ziet dat de auto-industrie, de voornaamste afnemer, geavanceerde elektronische componenten toepast. Met 3T’s klantspecifieke elektronica en embedded systemen kan Kendrion deze klanten beter bedienen. De activiteiten sluiten bovendien goed aan bij de besturingstechnologie van Kendrions Business Group Industrial Actuators and Controls.

3T heeft ruim tachtig werknemers in dienst. De omzet bedraagt twaalf miljoen euro. Het bedrijf is winstgevend. Met de transactie heeft Kendrion honderd procent van de aandelen van 3T verworven voor een niet nader genoemd bedrag, dat Kendrion zal financieren uit bestaande middelen.

Kendrion wil het 3T-merk en de faciliteiten in Enschede en Eindhoven behouden, evenals het bestaande management van 3T.

Richard Mijnheer, ceo van 3T, denkt onder de vleugels van Kendrion sneller te groeien. Via Kendrion zijn ook markten te bereiken waar 3T nog niet actief is. Joep van Beurden, ceo van Kendrion, meent dat zijn r&d-projecten op gebied van geluidsactivering, slimme schokdemper-actuators en sensorreinigingssystemen zijn te versnellen. Deze technologie gaat straks in autonome, geconnecteerde, elektrische en gedeelde voertuigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-21T09:55:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.