GitLab breidt uit met overname Opstrace

Het devops-platform GitLab heeft Opstrace overgenomen. Dat bedrijf levert een opensource-oplossing waarmee ontwikkelaars hun systeem actief kunnen debuggen en monitoren, ook wel 'observability' genoemd. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Met de overname wil GitLab kant-en-klaar geteste en geïntegreerde observability-tools in zijn eigen devops-platform inbouwen. Het bedrijf wil dat platform aanbieden als een applicatie met één interface, één geïntegreerde datastore en ingebouwde security.

De oplossing van Opstrace moet bedrijven beter in staat stellen om het aantal incidenten te verlagen en de productiviteit van ontwikkelaars te verhogen. Opstrace integreert opensource-monitoringtools zoals Prometheus, Cortex, en Grafana dat snel is uit te rollen op de meest gebruikte infrastructuur. De tool biedt functionaliteit zoals begeleide instrumentatie van code, inzichten in recente prestatieverslechteringen, feedback over de prestaties vanuit review-omgevingen bij merge requests, het automatisch terugrollen van implementaties en het in kaart brengen en op prioriteit indelen van eventuele incidenten.

In een eigen onderzoek van GitLab zegt bijna de helft van operations professionals dat hun teams tussen de twee en vijf monitoringtools gebruiken, terwijl een krappe derde helemaal geen monitoring tools gebruikt. Er wordt ook op een grote hoeveelheid saas-diensten gesteund om hun 'observabiliteitsgegevens' of de infrastructuurkosten beheren. Daarvoor worden dan 'doe-het-zelf- observabiliteitsplatform' gebouwd van opensource-componenten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-16T10:41:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.