Computable Journaal: Deze apps maken impact

Event | TBX 2022

Vier winnaars van de Computable Awards 2022 lieten tijdens de recente it-vakbeurs TBX zien waarom hun app maatschappelijke impact kan maken. In dit Computable Journaal leggen ze het nog een keer uit. Het gaat om de app Dak voor Woningnet, de Mijngegevens-app van Mijn Overheid, de CO2-app van Greencast en de app van eZwayz voor Bartimeus.

Dak voor Woningnet
De app Dak is speciaal ontworpen voor Woningnet en schept de mogelijkheid om op een eenvoudige manier naar een nieuwe huurwoning te zoeken. Volgens Kilian Croese, van ontwikkelaar Team Resilience, helpt de app bij het maken van een goede match tussen woning en woningzoekende. 

Mijngegevens-app van Mijn Overheid
De Mijngegevens app van Mijnoverheid.nl toont welke gegevens de overheid van de burger heeft en hoe die worden gebruikt. ‘Het maakt de burger bewust van wat overheid heeft vastgelegd’, zegt Dick Bruinsma van MijnOverheid.nl. ‘De app kan ook meteen melden als er iets niet klopt. Zo houdt de burger de regie over zijn eigen gegevens.’

Greencast
Als een mkb'er precies wil weten hoeveel CO2 hij uitstoot, dan kan het daarvoor het softwareprogramma van Greencast gebruiken. Dit gebruikt daarvoor de boekhouding van het desbetreffende bedrijf. Aan elke transactie hangt een bepaalde emissie en zo kun je dus uitrekenen hoeveel je uitstoot. ‘Voorwaarde is wel dat je je boekhouding goed bijhoudt’, zegt Selma Boeke van Greencast.

EZwayz
EZwayz heeft een app ontwikkeld speciaal voor Bartimeus, een expertisecentrum voor mensen met een visuele beperking. Bedenker Bart van Heijningen legt in dit Computable Journaal uit hoe de app mensen met een visuele beperking kan helpen om de weg vinden in een gebouw. Middels de camera van een telefoon weet de app waar in het gebouw de gebruiker zich bevindt, en door trillingen en geluidssignalen kan hij de gebruiker leiden, bijvoorbeeld naar de wc.

Computable Journaal

Computable Journaal: Deze apps maken impact

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-17T14:00:00.000Z Jeroen de Groot


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.