Mkb speelt met low-code snel in op bedrijfswensen

Het mkb gebruikt low-code-technologie om vooral snel en flexibel te kunnen reageren op wensen uit hun organisatie. Ook de versnelling van applicatieontwikkeling en kostenbesparing spelen een rol. Dit blijkt uit een rondgang door Bizzomate, zelf aanbieder van een low-code-platform.

Uit de rondgang blijkt dat zeven op de tien organisaties het gebrek aan vaardigheden en capaciteiten als de grootste uitdaging bij low-code zien. Voor betere samenwerking in teams vinden de ondervraagden vertrouwen en respect (41 procent) en duidelijke communicatie met gedeelde doelen (25 procent) essentieel.

Vertrouwen

Voor succesvolle integratie van low-code in een organisatie is samenwerking op basis van vertrouwen onmisbaar, vindt ook Philippe Neven van Bizzomate. Bij voldoende vertrouwen kunnen teams volgens hem zelf de regie nemen over hun budgetten, planning en goedkeuring. Hierdoor kunnen ze low-code inzetten om sneller en vaker software te ontwikkelen.

Low-code-softwareontwikkeling stelt organisaties in staat om applicaties te bouwen zonder uitgebreide programmeerkennis. Het biedt voordelen zoals snellere ontwikkeling, verminderde afhankelijkheid van programmeurs, flexibiliteit en kostenbesparing. Enkele overwegingen zijn beperkte maatwerkopties, leercurve en afhankelijkheid van leveranciers alsmede mogelijke prestatie- en schaalbaarheidsuitdagingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Samenwerking op basis van vertrouwen" ja dat vertrouwen helpt vast ook :-)

"Bij voldoende vertrouwen kunnen teams volgens hem zelf de regie nemen over hun budgetten, planning en goedkeuring."
Wat moet ik me daar toch bij voorstellen : iets als doe maar dubbel budget en bemoei je er verder nie mee ?
Aan de andere kant zou low-code reuze simpel zijn en geen drol moeten kosten, als ik al die voordelen zo lees.
Maar dan lees ik weer "dat zeven op de tien organisaties het gebrek aan vaardigheden en capaciteiten als de grootste uitdaging bij low-code zien."

Nou, ik hoor nog wel eens als men er uit is.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Development

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-16T16:03:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.