Linux-kernelguru krijgt prijs voor levenswerk

Linux-kernelguru Alan Cox heeft woensdagavond op de LinuxWorld-conferentie in Londen een Lifetime Achievement Award gekregen. De open source-voorstander is al sins 1991 betrokken bij de ontwikkeling van Linux.

Cox werd tot voor kort gezien als de nummer twee, naast Linux-schepper Linus Torvalds, wat betreft het werk aan de kern van het populaire open source-besturingssysteem. De nu onderscheiden ontwikkelaar heeft zich altijd sterk ingezet voor hoge kwaliteit in programmeerwerk.

 

Tijdens de Britse editie van LinuxWorld werden ook andere onderscheidingen uitgereikt. Zo kreeg IBM van het publiek de prijs voor Britse bedrijfsbijdrage aan Linux en open source. Content managemen system (cms) Joomla won de prijs voor beste open source-project, terwijl de Britse ontwikkelaar Brian Teeman werd onderscheiden voor zijn bijdrage aan cms Mambo. Verder werd de van Debian-afgeleide Linux-distributie Ubuntu erkend als beste open source-besturingssysteem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Toch vreemd dat Joomla een prijs wint. Het is een exact copy van Mambo, waarbij garantie voor toekomstige plugins niet wordt gegeven. Als je LinuxMagazine leest is het ook maar de vraag hoe het met verdere ondersteuning zal zitten EN wat de toegevoegde waarde wordt van een copy zonder extra aanvullingen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-07T14:06:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.