SAP-dienstverlener TopForce is failliet

Dit artikel delen:
Failliet

SAP-dienstverlener TopForce uit Rotterdam blijkt op 15 mei 2012 failliet te zijn verklaard door de rechtbank van Amsterdam. Het bedrijf werd vorig jaar nog overgenomen door concurrent Magnus uit Naarden. Wat er met de medewerkers van TopForce gaat gebeuren, is vooralsnog onduidelijk.

TopForce had het al enige tijd moeilijk in de dienstverleningsmarkt voor bedrijfssoftware. Zo werd begin april 2011 bijna een kwart van het personeel ontslagen. Reden voor het ingrijpen was het uitblijven van de door het management verwachte opleving van de vraag naar SAP-diensten. Eind april 2011 nam branchegenoot Magnus het kwakkelende bedrijf over. Magnus wilde met de overname van TopForce zijn aanbod en kennis van SAP-bedrijfssoftware vergroten.

Het is niet bekend hoe het verder gaat met TopForce. Curator mr Roel Slotboom van Schaap & Partners uit Rotterdam was niet in staat om vragen te beantwoorden. Ook managing director Edwin Ardon van Magnus was onbereikbaar.

Het in 1999 opgerichte TopForce richtte zich voornamelijk op advisering over business intelligence (bi), portals en content management systemen (cms). Het is onder andere SAP-partner voor Netweaver en business intelligence van Business Objects.

Overdracht

Het faillissement, dat in eerste instantie werd uitgesproken door de rechtbank in Amsterdam, is overgedragen aan de rechtbank van Rotterdam, die de afwikkeling verder leidt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Verbaasd me helemaal niets. Heb ze rond 2005/2006 meegemaakt in projecten bij grote verzekeraar, toen stonden ze bekend als toBforce.

Jammer voor het personeel, de sky is dus toch niet de limit.....

The Next View uit ’s-Hertogenbosch neemt delen van de activiteiten van TopForce over. Dat is The Next View gisteren overeengekomen met curator mr Roel Slotboom van Schaap & Partners uit Rotterdam. De rechtbank moet zich nog uitspreken over de overname. De belangrijkste focus van The Next View ligt op dit moment op continuïteit van de dienstverlening.

http://www.thenextview.nl/nieuws/the-next-view-neemt-deel-medewerkers-en-klanten-failliete-sap-dienstverlener-topforce-over/

Dat is vreemd. Vorig jaar was er een bericht 'Magnus koopt Topforce' . En nu gaat Topforce failliet. Waar is Magnus?

Helemaal niet verbaasd. Alleen al het feit dat T-Systems in 2010 geïnteresseerd was in deze club zei mij al ruim voldoende .. Triest voor het personeel ..

Het personeel is meer dan welkom zich bij ons (persity.nl) te melden. Wij hebben continuiteit en bovenal; interessante business te bieden.

Ik begrijp het ook niet helemaal, ze waren eerst overgenomen door Magnus en nu plotseling failliet!?

http://www.topforceassociates.com is nog in de lucht.

Ben benieuwd wat de uitstraling op Magnus is. Hoor hier en daar dat het daar ook niet zo lekker gaat.

Dit is een redelijk raar artikel, aangezien rechts in de balk met gerelateerde artikelen al minstens 6 artikelen over het faillissement staan. Hoezo "blijkt op 15 mei failliet te zijn verklaard" - is dat nog een verrassing dan, na die 6 eerdere artikelen? En waarom "is niet bekend hoe het verder gaat als er ook een artikel is geplaatst over een doorstart"? Het lijkt wel of de auteur van dit artikel zijn eigen blad niet leest. In ieder geval ben ik denk ik niet de enige lezer voor wie na dit artikel de zaak niet duidelijker is geworden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-24T10:20:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.