Qi ICT gaat met Onsight verder als QSight IT

Dit artikel delen:

Qi Ict uit Delft fuseert met Onsight Solutions uit Arnhem. Beide bedrijven gaan verder onder de naam QSight IT en vormen gezamenlijk een van de grotere Nederlandse spelers op het gebied van it-beveiliging, netwerken en cloud. Er werken ruim honderdtachtig man bij het fusiebedrijf. Holland Venture de investeerder die medio 2015 instapte in Qi instapte, ondersteunt de transactie.

Systemintegrator Qi Ict uit Delft is in 1993 opgericht. De onderneming biedt en beheert opslag-, netwerking en beveiligingsoplossingen voor ict-infrastructuren. Er werken bij Qi Ict zo’n 125 mensen verdeeld over vijf locaties in Nederland en België. Dat is inclusief het dochterbedrijf uit Amstelveen, Microsoft-cloudpartner Inovativ, waarin Qi Ict in november 2014 een meerderheidsbelang nam.

Het bedrijf draaide in 2015 een kleine dertig miljoen euro omzet. Vorig jaar stapte investeerder Holland Venture in met kapitaal om Qi Ict extra te laten groeien.

Bij Onsight Solutions werkt een zeventigtal medewerkers. Het bedrijf biedt beveiligingsoplossingen, gebaseerd op producten van derden en heeft een R&D-afdeling en een 24/7-soc (security operations center). Na de samensmelting heeft het nieuwe bedrijf de ambitie om de grootste infrastructuurspecialist van Nederland te worden. Voor de klanten van Qi Ict en Onsight verandert er niets aan de bestaande afspraken.

Aandelenfusie

Naast Martijn Hakstege als algemeen directeur, bestaat het directieteam van QSight IT uit Rik van Winzum (commercieel directeur), Arie Oosterlee (directeur dienstverlening) en Luuk Boekhorst (financieel directeur). Albert Klene, voormalig algemeen directeur van Qi Ict, heeft bij QSight IT de rol van directeur integratie op zich genomen.

Hoewel Qi Ict qua omzet en medewerkers bijna twee keer zo groot is als Onsight is er wel degelijk sprake van een fusie, benadrukt financieel directeur Boekhorst. Er is een nieuwe holding opgericht en daarin participeren de aandeelhouders van Qi Ict en Onsight, alsmede investeerder Holland Venture. Maar niemand is qua aandelenbelang de bovenliggende partij; ook Qi ICT samen met Holland Venture niet. ‘Het is een echte aandelenfusie’, aldus Boekhorst. ‘De toegevoegde waarde die Onsight biedt voor Qi Ict is dusdanig groot dat dit een fusie waard is.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-20T08:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.