Primeur: Nederlands bedrijf test 3D-printer HP

Shapeways gebruikt prototype in fabriek Eindhoven

HP Inc. installeert zijn nieuwe HP Jet Fusion 3D-printer in de fabriek van 3D-printdienstverlener Shapeways in Eindhoven. Volgens HP is het de eerste Jet Fusion 3D-printer die wereldwijd in productie wordt genomen. Shapeways ontvangt een vroeg prototype en voorziet HP tijdens het gebruik ervan van realtime feedback.

Het apparaat print zwart nylonmateriaal tegen lagere kosten dan de huidige prints van gekleurd nylon. Volgens HP beschikt het systeem over snellere doorlooptijden en zijn afdrukken voorzien van meer detail.

'We kiezen voor een samenwerking met Shapeways omdat zij een autoriteit zijn op het gebied van creativiteit. Daarnaast zijn zij het grootste consumentenportaal van 3D-printing, waarmee per dag ongeveer 3000 producten worden gemaakt', licht Stephen Negro, directeur 3D Printing HP Inc toe.

Volgens HP is de Jet Fusion 3D Printing Solution ‘s werelds eerste productieklare, commerciële 3D-printsysteem. Het systeem print 340 miljoen voxels per seconde in plaats van de voxels één voor één te printen, aldus de leverancier.

De printer wordt geleverd met speciale software voor kwaliteitscontroles en de machine is zo gebouwd dat de productie door kan blijven gaan. Drogen vindt bijvoorbeeld in een andere behuizing plaats dan het printen. De productie-eenheid kan uit de printer geschoven worden en wordt vervolgens in de droogkast gezet. De printer moet de levertijd verkorten van zeven werkdagen naar één werkdag. Het kleurenpalet zal in de toekomst worden uitgebreid, waardoor ook full color-prints mogelijk worden, aldus de leverancier. 

HP Jet Fusion 3D

HP Inc. presenteerde de HP Jet Fusion 3D-printer in mei 2016 voor publiek. Dat gebeurde op de fabricagebeurs Rapid van industrievereniging SME in Orlando (Florida).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-28T10:57:00.000Z Pim van der Beek