Accenture investeert 5 ton in RoboValley

Accenture investeert vijfhonderdduizend euro in RoboValley, een onderzoeksconsortium uit Delft dat zich richt op onderzoek naar en ontwikkeling van robotica en het internationaal delen van kennis. De twee partijen hebben een samenwerkingsovereenkomst voor vijf jaar getekend. De ict-dienstverlener brengt daarbij zijn kennis op het gebied van kunstmatige intelligentie in.

Accenture en RoboValley gaan samen ook workshops houden voor het personeel van de ict-dienstverlener en klanten om de mogelijkheden van robotica toe te lichten.   

RoboValley is een initiatief van de Technische Universiteit Delft. Het gaat om een vergaande samenwerking op het gebied van robotica tussen ondernemingen, overheden en onderwijsinstanties; de innovatiehub bevindt zich ook op de campus van de TU Delft. Er werken inmiddels zo'n 170 roboticaonderzoekers en er zijn dertig robotica-start-ups actief. 

Lees ook: 'Delft wordt het Silicon Valley van robotica'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-12T09:11:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.