ICT-campus Veenendaal krijgt vorm ondanks onrust

Nog geen reactie provincie Utrecht op kritiek kantorenplan

Dit artikel delen:
werkplek

Hoewel nog onduidelijk is of de ICT-Campus in Veenendaal verder uit mag breiden, blijft de gemeente nieuwe initiatieven ontwikkelen. Zo komt er een eigen website en een fysieke ‘hub’, waar start-ups hun intrek in kunnen nemen en workshops gegeven zullen worden. Dat vertelt woordvoerder Reinke Oorbeek van de ICT-campus aan Computable. Het onderwerp ICT-campus Veenendaal zou tijdens een raadsvergadering besproken worden, maar door politieke onrust en het opstappen van wethouders ligt de besluitvorming over de campus stil.

Oorbeek: ‘Binnen tien dagen wordt er een eigen ICT-Campus website gelanceerd, die als platform moet gaan fungeren. Zo kunnen ict-studenten en professionals er stages vinden, worden er ict-cursussen aangeboden en kunnen werknemers die iets anders willen, er omscholingstrajecten vinden.’

Naast de website komt er ook een nieuwe fysieke ‘hub’. Dit fysieke bedrijfsgebouw, waar momenteel de onderhandelingen nog over lopen, komt op bedrijventerrein De Batterijen waar de ICT-Campus vorm moet gaan krijgen. Het pand is een initiatief van de gemeente, maar het is de bedoeling om hier ook de al aanwezige bedrijven, zoals Cegeka bij te betrekken.

Oorbeek: ‘Veenendaal wil in dit pand flexibele werkplaatsen aanbieden voor start-ups en deze jonge ondernemers op die manier ook in contact brengen met de bestaande bedrijven op De Batterijen. Het moet een bruisend geheel worden, waar onder andere workshops en hackathons gaan plaatsvinden.’

Ruzie met provincie en onrust in raad

Donderdagavond 27 oktober 2016 zou de raad bijeenkomen om over ICT-campus Veenendaal te spreken, maar dat onderwerp is niet behandeld. Er is namelijk, los van discussies over de campus, een crisis ontstaan waarbij alle vijf de wethouders van Veenendaal hun ontslag hebben aangeboden. Dat gebeurde vanochtend vroeg na een uitgebreide discussie in de raadsvergadering over het vertrouwen dat vier wethouders hadden opgezegd in hun collega Frits Beckerman van ProVeenendaal.

De gemeente heeft op haar beurt een conflict met de provincie Utrecht. Volgens de provincie past een ict-campus niet in het kantorenbeleid van de provincie. Of er vanuit de provincie al een reactie is gekomen over de kwestie, is ook nog onbekend omdat het onderwerp door de politieke crisis in Veenendaal niet besproken is. 
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-28T10:50:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.