Epson brengt papiermachine PaperLab naar Europa

het PaperLab van Epson

De Japanse printerleverancier Epson komt met zijn PaperLab naar Europa. Dat is een kantoormachine waarmee papier kan worden geproduceerd uit vernietigd afvalpapier met minimaal gebruik van water. Minoru Usui, president bij Epson, presenteert het concept op de CeBIT van 20 tot en met 24 maart 2017 in het Duitse Hannover. Het is nog niet bekend wanneer de papiermachine commercieel beschikbaar wordt in Europa.

Het PaperLab-concept van Epson recyclet afvalpapier binnen de kantooromgeving via een watervrij proces. Dit verandert de werkomgeving naar eigen zeggen in een eco-systeem wat een vermindering in de koolstofdioxide-uitstoot en een besparing op de afvalinzameling, -vernietiging en logistiek oplevert. Bovendien zorgt het voor de veilige vernietiging van vertrouwelijke documenten en besparing van water, dat in grote hoeveelheden wordt gebruikt bij het traditionele recyclingproces.

PaperLab is binnenkort commercieel verkrijgbaar in Japan. De printerleverancier kondigt nu ook het product in Europa aan. Het toont zijn concept tijdens de ict-beurs CeBIT in het Duitse Hannover. Het introductieschema voor de overige regio’s moet nog worden vastgesteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-14T10:28:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.