Holland Venture start nieuw investeringsfonds

Holland Venture is een nieuw private equity fonds gestart. Het kapitaal is bedoeld voor middelgrote Nederlandse ondernemingen die actief zijn in de sectoren zorg en ict. De investeerder haalde hiervoor binnen drie maanden het streefbedrag van 55 miljoen euro op.

Het nieuwe Holland Venture Ondernemers Fonds III heeft een vergelijkbare investeringsstrategie als de voorgaande fondsen. Het fonds investeert in groeiende middelgrote bedrijven die hun hoofdkantoor in Nederland hebben en actief zijn in de sectoren zorg en ict. Het betreft financiering voor management buy-outs en groeikapitaal.

Daarnaast zegt Holland Venture als betrokken aandeelhouder waarde toe te voegen door naast geld ook kennis, netwerk en hands-on ondersteuning ter beschikking te stellen. Het fonds heeft zich ten doel gesteld om de komende jaren tien tot twaalf investeringen te realiseren.

Fondsbeheer

Holland Venture is al sinds vele jaren actief in de genoemde sectoren. Binnen de zorg investeert de geldschieter in zowel medische technologie, zorgverleners als in leveranciers aan zorginstellingen. Op het gebied van ict richt Holland Venture zicht onder andere op software, beveiliging en big data oplossingen. Zo ondersteunt de investeerder bijvoorbeeld de groei van Virtual Affairs, dat digitale oplossingen voor banken en verzekeraars levert, en de buy and build-strategie van it-beveiliger QSight IT.  Recent stapte Holland Venture in Avensus, aanbieder van cloud- en beveiligingsoplossingen.

Investeerders in het nieuwe fonds zijn ondernemers (waaronder uit de zorg en ict), families en institutionele beleggers uit binnen- en buitenland. Voor Holland Venture is dit het negende fonds sinds de oprichting in 1981. De fondsbeheerder heeft momenteel in totaal ruim honderd miljoen euro in kas om te investeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-14T10:22:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.