Here en Mobileye storten zich op IoT voor auto's

connected car

Navigatiebedrijf Here en de Israëlische onderneming Mobileye, beide specialisten in het aanbieden van technologie voor intelligente voertuigen, worden partners. Ze gaan hun technologie gezamenlijk aanbieden aan autofabrikanten.

‘We bouwen een wereldwijde hd-kaart die de standaard moet worden voor zelfrijdende auto’s en andere IoT-toepassingen die informatie nodig hebben over specifieke locaties’, aldus Edzard Overbeek, ceo van Here. ‘Mobileye wordt onze strategische partner hierbij.’

Amnon Shashua, cto van de Israelische onderneming: ‘Kaarten in hoge definitie zijn erg belangrijk voor automatisch rijden. Onze datagedreven technologie, gecombineerd met de hd-kaart van Here zorgt voor dynamische, bijna real-time updates.’ Beide heren geven aan dat ze een standaard wereldkaart in hd willen creëren en deze beschikbaar willen maken voor de auto-industrie.

TomTom en Google Maps

Kaartenbedrijf Here is een concurrent van TomTom en Google Maps en is de doorontwikkeling van Navteq toen het onderdeel werd van Nokia. De Finnen maakten er Nokia Maps van en gaven het in 2012 de nieuwe naam Here. Het bleef bij de Nokia-verkoop aan Microsoft een zelfstandig bedrijf onder Nokia Corporation. In de zomer van 2016 kochten Daimler, BMW en Audi voor 2,8 miljard euro. De autofabrikanten willen Here naar eigen zeggen niet voor zichzelf houden, maar er een platform van maken voor bedrijven, overheden en consumenten. De Nederlander Edzard Overbeek moet die positionering begeleiden. Hij is in maart 2016 als ceo bij Here gestart, na eerder jarenlang bij Cisco te hebben gewerkt.

Het Israëlische Mobileye, opgericht in 1999, is specialist op het gebied van machine learning, data-analyse en locatie- en kaarttechnologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-03T10:49:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.