Nvidia ontwikkelt software voor zelfrijdende Volvo

Zelfrijdende auto

De Amerikaanse chipmaker Nvidia ontwikkelt in samenwerking met Zenuity, een joint venture van de Volvo en Autoliv, systemen en software voor zelfrijdende auto’s. De partijen zetten hiervoor de kunstmatige intelligentie-technologieën van Nvidia in. Volvo wil in 2021 een autonome auto op de markt hebben.

De Zweedse autofabrikant Volvo Cars en Autoliv, een Zweedse leverancier van automotive veiligheidstechnologieën, zijn begin dit jaar een joint venture onder de naam Zenuity gestart. Dat bedrijf heeft zijn hoofdvestiging in het Göteborg, met nog vestigingen in München en Detroit. Het bedrijf heeft tweehonderd man in dienst. Zij werken aan de softwareontwikkeling voor zelfrijdende auto’s.

Nu gaat die joint venture een samenwerking aan met de Amerikaanse chipmaker Nvidia. De partijen gaan de artificial intelligence (ai)-technologie van Nvidia gebruiken voor de softwareontwikkeling van voor autonome Volvo's. De software wordt ingezet voor de navigatie, het herkennen van objecten in de directe omgeving en het anticiperen op gevaren op de weg.

‘De systemen vergelijken situaties op de weg met een kaart om op die manier een veilige route te plannen die zich aanpast aan continu veranderende omstandigheden. Ook kunnen ze een 360-graden-omgevingsblik van de auto tot stand brengen’, aldus Jensen Huang, ceo bij Nvidia.

Zenuity voorziet Volvo Cars van software voor autonoom rijden. Autoliv verkoopt de software aan derden. Hiervoor maakt het gebruik van het sales-, marketing- en distributienetwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-27T10:32:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.