Sensory reality is het nieuwe virtual reality

Computable-expert en Smart Technology-presentator Richard van Tilborg (links) en Fred Galstaun van Sensiks

Niet enkel een audiovisuele ervaring, maar impact op alle zintuigen. Dat is sensory reality. Sensiks, een technisch bedrijf uit Rosmalen, ontwikkelde op basis hiervan de Sensory Reality Pod. Een cabine waarin licht-, geluid-, wind- en -geurmodules ingebouwd kunnen worden om de persoon in de cabine zich in een andere omgeving te laten wanen. Fred Galstaun van Sensiks vertelt erover in het radioprogramma Smart Technology.

Na een burn-out besloot Galstaun om niet één keer per jaar, maar elke dag op vakantie te gaan. De cabines van Sensiks zijn hiervoor volgens hem een uitkomst, want ze kunnen meerder zintuigen nabootsen. ‘Met virtual reality kun je elke dag op vakantie. We bieden een schaalbaar business model, waarbij creatieve contentmakers content kunnen maken en dit op een breed platform kunnen verkopen’, zo vertelde Galstaun dinsdag 1 augustus in het radioprogramma Smart Technology van New Business Radio. De presentatie is in handen van Richard van Tilborg, eveneens expert bij Computable. Ict-vaktitel Computable is mediapartner van het programma. 

Uitzending

Naast het interview met Galstaun gaat Van Tilborg ook in op de laatste technologische nieuwtjes. Zo staat hij stil bij het herkennen van eten met beeldherkenning via artifical intelligence. Hierdoor krijg je direct informatie over de ingrediënten en ook instructies over hoe het gerecht gemaakt kan worden. Ook schenkt de presentator aandacht aan een nieuwe goedkope bril waar je je iPhone in kan klikken en dan augmented reality- hologrammen kan projecteren.

Door linksboven op de play-button te klikken is de uitzending via de website van Computable te beluisteren.

Luister uitzendingen van Smart Technology terug.

Meer informatie over Smart Technology op New Business Radio.

Virtual reality en nu sensory reality

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-08T09:34:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.