Managed hosting door True

UPS traint chauffeurs met vr-bril HTC Vive

 

Pakketbezorger UPS start in de VS met een lesprogramma via virtual reality. Aankomende chauffeurs krijgen een vr-bril op waarmee ze op een virtueel parcours een training krijgen die hun rijveiligheid moet vergroten. Voor die trainingsmodule wordt gebruik gemaakt van de HTC Vive vr-bril.

De chauffeurs moeten mondeling aangeven waar in hun virtuele blikveld potentiële gevaren ontstaan. Bijvoorbeeld als er op de weg een voetganger, geparkeerde auto of tegenligger verschijnt.

De training in de virtuele wereld draagt volgens de pakketbezorger bij de rijveiligheid van chauffeurs. De lessen werden eerder gegeven op een tablet met aanraakscherm. Volgens UPS biedt de vr-bril door de gebruikerservaring en de gedetailleerde omgeving een meer realistische sumulatie.

De training wordt vanaf negen locaties aangeboden. Het vr-programma is op dit moment alleen gericht op chauffeurs van bestelbussen. Mogelijk worden ze op termijn uitgebreid naar bezorgers in vrachtwagencombinaties.

UPS traint chauffeurs met HTC Vive

Augmented reality

UPS onderzoekt ook de toepassingen van augmented reality (ar). Bij ar krijgt een chauffeurs via een draagbaar apparaat zoals een bril, een extra laag met informatie geprojecteerd in zijn blikveld. Zo wordt er data gekoppeld aan de testbare wereld om hem heen. Anders dan bij vr is bij ar het blikveld van de gebruiker niet volledig afgesloten.

Augmented reality wordt onder meer gebruikt door liftmonteur. Zoals in deze toepassing van de Microsoft Hololens door Thyssenkrupp.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6182558). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij UPS

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.