Picnic stapt over van mobile first naar ai

CTO Daniel Gebler spreekt bij vakbeurzen Inforsecurity.nl en Data & Cloud Expo

Picnic-cto Daniel Gebler

Online supermarkt Picnic gaat de overstap maken van mobile first naar ai om organisatorisch beter te worden. Daarnaast vormt (klant)data de spil van het bedrijf, van waaruit de onderneming alle beslissingen neemt.

Over deze ontwikkelingen en meer vertelt cto Daniel Gebler op woensdag 1 november 2017 tijdens de ict-vakbeurzen Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo in Jaarbeurs Utrecht. De topman gaat tijdens zijn sessie ook in op hoe Picnic boodschappen doen eenvoudiger, sneller en goedkoper maakt. In een eerder interview dat onlangs in Computable Magazine verscheen, vertelt hij dat innovatie bij Picnic de allerhoogste prioriteit heeft. Daarnaast benadrukt de Duitser dat Picnic eigenlijk geen supermarktbedrijf, maar een technologiebedrijf is dat ‘opereert als voedsellogistiek bedrijf’.

Ook licht hij in het interview de overgang van mobile first naar ai toe. ‘De focus op mobiel blijft hetzelfde. We hebben in onze app hard gecodeerde businesslogica. Nu gaan we over naar meer kunstmatige intelligentie waarbij de businessregels worden gemaakt door de artificial intelligence (ai)-machine. Dit is een fundamentele stap voor ons, het moet ons helpen organisatorisch beter te worden.’

Profiel

Daniel Gebler (1978) groeide op in een dorp in het Duitse Saksen. Hij behaalde zijn bachelor en master in Computer Science in Dresden. Tegelijkertijd volgde hij een opleiding Business Administration, waarvoor hij in 2004 zijn bachelor haalde en in 2009 zijn master.

In 2001 kwam hij al naar Amsterdam voor een master Logica aan het Institute for Logic, Language en Computation. Via Fredhopper (een eerdere startup van de oprichters van Picnic) kwam hij in contact met de oprichters van Picnic. Ze brainstormden en bouwden aan een e-commerce-concept en kozen uiteindelijk een markt waarin de online-penetratie nog laag was: de supermarktbranche. Er werd drie jaar gewerkt aan het opbouwen van het bedrijf, het programmeren van de app, het inrichten van de supplychain en het opbouwen van het magazijn en de bijbehorende elektronische bezorgauto’s.

In 2015 ging Picnic in Amersfoort van start met een ‘minimum viable product’ en bouwde dat over de afgelopen jaren uit naar een klantenbestand van ruim dertigduizend klanten en een geschatte jaaromzet aan het einde van 2017 van honderd miljoen euro in diverse Nederlandse steden.

Beurzen en Computable Café

Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo vinden gecombineerd plaatsen op woensdag 1 en donderdag 2 november 2017 in Jaarbeurs in Utrecht. Registreren kan gratis via de websites van Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo. Hier is ook meer informatie te vinden over de exposanten en de beursprogramma’s.

Tijdens de beurzen is ook de redactie van Computable aanwezig bij het Computable Café. Het Computable Café is de informele ontmoetingsplaats om te netwerken en inspiratie op te doen. Trouwe lezers kunnen in gesprek met de redactie en degenen die ons nog niet kennen, kunnen kennismaken met de ict-vaktitel van Nederland. Ook kunt u koffiediscussies en firechats bijwonen over onderwerpen als disruptie, GDPR, ransomware en data. Daarnaast pitchen de jonge startups van het Future Lab hun ideeën en wordt elke dag in het café afgesloten met een Happy Hour en borrelpraat met Mafiaboy. In het Computable Café en het Computable Future Lab ontmoet u andere beursbezoekers, experts, nieuwe innovaties, sprekers en de redactie van Computable.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-24T10:32:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.