'Samen innoveren' is Nederlands thema Hannover Messe

33ste editie van de industriebeurs is van 23-27 april 2018

Samenwerking voor innovatie is de drijvende kracht achter de Nederlandse presentatie van de hightech-sector op de Hannover Messe 2018. Daarbij is er extra aandacht voor de handelsrelatie met Duitsland. Op it-gebied staan oplossingen op het gebied van internet of things (IoT), big data, cloud computing, beveiliging, blockchain en robotica in de schijnwerpers. De industriebeurs vindt plaats op 23-27 april 2018. Mexico is dit jaar het partnerland voor de Duitse beurs.

De Hannover Messe beweert met circa 6500 internationale exposanten de grootste industriebeurs ter wereld te zijn. Jaarlijks ontvangt de beurs circa tweehonderdduizend bezoekers uit zeventig landen. Nederland behoort met ruim 140 exposanten tot de grotere vertegenwoordigde landen op de beurs. Er zijn een aantal Holland Paviljoens en diverse activiteiten, verspreid over de beurshallen, ondersteund door onder andere de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), FME (de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie) en Startup Delta.

Zo presenteren in hal 8 in het Holland IT & Smart Industry House de organisaties Smart Industries, Team ICT en de topsector High Tech Systems & Materials hun it-oplossingen, onder meer gericht op de sectoren auto-industrie, zorg, landbouw en infrastructuur in Duitsland. Doel is het bevorderen van Duits-Nederlandse samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en regio’s, gericht op exportdeals en kennisuitwisseling. Volgens een KPMG-onderzoek uit 2017 liggen er in Duitse sectoren economische kansen voor Nederlandse ict-oplossingen, gekoppeld aan allerlei technologieën.

Verdieping zoeken

De RVO wijst er op dat veel Nederlandse innovaties het resultaat zijn van gezamenlijk onderzoek van technologische bedrijven en kennisinstellingen, die in hun marktsegmenten tot de wereldtop behoren. Vaak zijn dit complete ketenoplossingen. Ook stelt deze rijksdienst, die ondernemend Nederland ondersteunt, dat zowel Duitsland als Nederland met hun zogeheten 'smart industry'-programma’s voorop lopen in de vierde industriële revolutie (Industrie 4.0).

'Zowel Nederland als Duitsland beschikken over succesvolle kennis-ecosystemen, waarin bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden nauw samenwerken. De Nederlandse deelnemers willen hun samenwerking met Duitsland en andere landen verdiepen', aldus deze dienst van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Meerjarige samenwerking

In hal 2 bevindt zich het Holland High Tech House. Daar presenteert een groep Nederlandse instellingen een breed programma met seminars, collectieve match-making en showcases. Bedrijven leggen contacten met internationale bezoekers, bewindspersonen en internationale beslissers. De nadruk ligt op strategische en meerjarige samenwerkingsverbanden. Ook wordt naar voren gebracht dat de Nederlandse hightech sector een knooppunt is van publiek-private samenwerking.

Verder laat de Nederlandse maakindustrie zich zien in hal 4 (Dutch Industrial Supply Pavilion) en leidt speciaal gezant Constantijn van Oranje vanuit Startup Delta een missie naar de Hannover Messe 2018. De meereizende Nederlandse startups sluiten met hun technologie aan op de hoofdthema’s van de Hannover Messe: robotica, e-mobiliteit en energietransitie.

Deelname

Inschrijven voor deelname aan de Hannover Messe, via een van de Nederlandse paviljoens of de startup-missie, kan via brancheorganisaties (FME, Metaalunie, Startup) die hiervoor de gezamenlijke inzending organiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-30T09:33:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.