Toshiba heeft record in kwantumsleuteldistributie

Kwantum matrix

Toshiba heeft 's werelds snelste apparatuur voor kwantumsleuteldistributie ontwikkeld. De overdrachtssnelheid van het apparaat bedraagt 13,7 MB per seconde, zeven keer sneller dan het oude record uit 2016 dat ook op naam stond van Toshiba.

Met kwantumcryptografie kan op een zeer veilige manier informatie uitgewisseld worden die enkel leesbaar is voor verzender en ontvanger. De codesleutel om de gegevens te decrypteren, wordt via kwantumsleuteldistributie aangemaakt. Zodra een derde partij de informatie onderschept, wordt de informatie automatisch onleesbaar.

Toshiba begon in 2003 met onderzoek naar kwantumcryptografie. Zeven jaar later werd het het eerste wereldwijde bedrijf dat de sleutels met meer dan 1 MB per seconde kon uitwisselen. Sindsdien werd via r&d de snelheid van kwantumcommunicatie steeds opgeschroefd, tot 13,7 MB vandaag. Inmiddels wordt deze technologie steeds vaker ingezet in de financiële sector, gezondheidszorg en kritieke omgevingen zoals de energiesector.

Het nieuwe toestel is ontwikkeld in het laboratorium van Toshiba Research Europe in het Engelse Cambridge.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-14T14:22:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.