TU Delft legt basis voor ‘niet te kraken’ internet

Onderzoekers van de TU Delft zijn erin geslaagd de basis voor een ‘niet te kraken’ internet te ontwikkelen, door een zogenoemde quantumverbinding voor het bouwen van een netwerk gebruiksklaar te maken. Dit blijkt uit een publicatie van het onderzoek door TU Delft in het natuurwetenschappelijk tijdschrift, Nature.

Het is een volgende stap van QuTech, een onderzoekscentrum van TU Delft en TNO, om als eerste op de wereld het quantuminternet te ontwikkelen, dat het indringers onmogelijk maakt internetverkeer tussen twee gebruikers af te luisteren zonder dat dit wordt opgemerkt.

Quantumverstrengeling.

In 2015 toonden de onderzoekers van QuTech als eerste al aan, dat er op afstand een onzichtbare verbinding kan bestaan tussen de allerkleinste deeltjes. De zogenoemde quantumverstrengeling. Volgens Ronald Hanson van QuTech hebben ze het nu voor elkaar gekregen om die verstrengeling zó snel te maken en zó lang vast te houden, dat ze op afroep kunnen leveren. Het is dan ook de snelheid en betrouwbaarheid die de doorbraak naar eigen zeggen zo belangrijk maakt: deze maken het mogelijk nieuwe verstrengelingen aan bestaande toe te voegen en zo een echt quantumnetwerk te bouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-14T11:52:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.