Sogeti sluit energiepact met blockchain-partij Ponton

Zonne-energie

Sogeti Nederland en de Duitse blockchain-specialist Ponton gaan samenwerken. Het softwarebedrijf uit Hamburg en de ict-consultant uit Nederland willen door die samenwerking hun positie in de energiemarkt uitbreiden. Sogeti vergroot zijn kennis en ervaring met blockchain-toepassingen voor de energiemarkt. Ponton realiseert met de samenwerking een groter afzetgebied buiten Duitsland.

Sogeti meldt in een persbericht dat het toegang krijgt tot Ponton’s blockchain-technologie die met name ontwikkeld is voor industriële samenwerking. De ict-dienstverlener integreert de blockchain-software in zijn dienstverlening rondom advies, architectuurontwikkeling en implementatie van systemen en applicaties in bestaande en nieuwe infrastructuren bij energiebedrijven. Daarmee wordt het dienstenaanbod volgens Sogeti flink uitgebreid.

Sogeti licht verder toe: 'Ponton heeft een blockchain-raamwerk ontwikkeld gebaseerd op de vereisten van de energiesector en wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het verhandelen van energie in handelssysteem (Enerchain) of communicatieplatform (Gridchain).' De Ponton-technologie wordt volgens de ict-dienstverlener ook ingezet in de Norddeutsche Energiewende (NEW) 4.0. Dat is een onderzoeksproject waarbij lokaal energie wordt verhandeld.

'De Duitse blockchain-specialist levert de technische infrastructuur en kennis die wij met onze uitgebreide kennis van de energiemarkt in ons land kunnen implementeren. Wij zijn blij dat we met onze technische expertise een bijdrage kunnen leveren aan de verduurzaming van energie in ons land', voegt Marco van den Brink, coo van Sogeti in Nederland, toe.

Michael Merz, managing director en oprichter van Ponton, voegt toe dat hij erg blij is met de interesse van Sogeti in de innovatieve blockchain-software van zijn bedrijf. 'De ict-dienstverlener heeft een sterke positie in de Nederlandse energiemarkt waar wij ons voordeel mee kunnen doen.'

Enexis

Sogeti draagt naar eigen zeggen al langer bij aan de transitie van de energiemarkt naar meer flexibilisering van vraag- en aanbod in energie. Zo helpt de ict-dienstverlener onder andere Enexis met hun digitale transformatie waarbij straks alle applicaties vanuit de cloud ontwikkeld worden. Dat ondersteunt Enexis bij het snel inspelen op veranderende marktomstandigheden zoals het sneller op- en afschalen van energiecapaciteit. Ook Eneco maakt gebruik van adviesdiensten van Sogeti bijvoorbeeld rondom het slim laden van energie.

De ict-dienstverlener springt naar eigen zeggen in op veranderingen in de energiemarkt die gepaard gaan met meer behoefte aan flexibilisering, duurzaamheid en het aanwenden van nieuwe energiebronnen. 'Dat heeft grote invloed op het ict-landschap van energiebedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-13T10:34:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.