CWI onderzoekt ai voor autonome verkooponderhandeling

autoverkoper deal samenwerking sleutel overdracht

Het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) onderzoekt de inzet van kunstmatige intelligentie (ai) bij autonome digitale onderhandelingstechnologie. Het instituut werkt daarbij samen met Acumex. Dit Deense bedrijf ontwikkelde een online platform voor de handel in complexe goederen, zoals farmaceutische producten.

Ai sluit zelfstandig deals

De studie zoekt oplossingen waarmee handelaren via het Acumex-platform de vraag en aanbod van bijvoorbeeld farmaceutische producten digitaal en efficiënt op elkaar afstemmen. Waar verkopers kunstmatige intelligentie binnenkort gebruiken ter ondersteuning tijdens online onderhandelingen, is het de bedoeling dat ai-technologie in de toekomst zelfstandig deals sluit.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een onderzoeksgroep van CWI. Deze staat onder leiding van Tim Baarslag.

Handel drijven

Het onderhandelingsplatform van Acumex maakt het voor verkoopteams gemakkelijker om handel te drijven op basis van voorkeuren voor organisaties, partners en gebruikers. ‘Toegepaste technologie kan mensen helpen beter te presteren, waardoor processen efficiënter en gestroomlijnder verlopen’, vertelt mede-oprichter en technisch directeur Flavio Gaier van Acumex.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-03T11:16:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.