Cognizant en TU Delft duiken in toekomst-tech

De Amerikaans-Indiase dienstverlener Cognizant Technology Solutions gaat de samenwerking aan met de TU Delft. Via een onderzoeksinitiatief werken de organisaties aan het vinden en implementeren van oplossingen voor geavanceerde toekomstige technologische kwesties als internet of robots, hyperedge sensing, secure IoT en haptics (gevoelstechniek).

Binnen het verband gaan PhD- en postdoctoraal onderzoekers van de TU Delft onder leiding van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI) samenwerken met onderzoekers en senior engineers van Cognizant.

Volgens EWI-decaan John Schmitz zullen technologische gebieden zoals de interactie tussen artifical intelligence (ai) en mensen, prestaties en de veiligheid van internet of things (IoT) en het samenspel tussen computerwetenschappen en robotica in de toekomst een grote invloed hebben op de wereld. ‘We zijn er trots op dat we in deze opkomende vakgebieden samenwerken met bedrijven als Cognizant en op die manier via toegepast onderzoek technologieën sneller proberen door te voeren’, aldus Schmitz.

Drijvende kracht

" Je moet altijd een voorsprong hebben op het gebied van digitale technologie "

De partijen zijn van mening dat wetenschap een onmisbare drijvende kracht achter de technologische innovatie is. Omdat op het gebied van hyperedge sensing, internet of touch, internet of robots en veilige digitale transformatie in hoog tempo vooruitgang wordt geboekt binnen de faculteit, is er behoefte aan het delen van kennis voor de maatschappelijke en zakelijke impact. Schmitz: ‘Zes onderzoekers, wier onderzoek voor een periode van vier jaar is gefinancierd, zullen hier een bijdrage aan leveren.'

Aan Chauhan, directeur technologie Cognizant, doet een duit in het zakje met de opmerking dat je altijd een voorsprong moet hebben op het gebied van digitale technologie en dat Cognizant om die reden de samenwerking zoekt met internationaal toonaangevende academische instellingen. ‘Onze groep doet momenteel onderzoek naar zwermrobots, tactiel internet en edge computing in het kader van onze algemene focus op het gebied van, zoals wij het noemen, cyber physical systems.' 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-18T08:30:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.