Ai staat centraal op Conferentie Nederland Digitaal

Conferentieweek vindt plaats van 18 tot en met 21 maart 2019

bestand

De eerste Conferentie Nederland Digitaal maakt vandaag zijn debuut in Theater Gooiland in Hilversum. ‘Wetenschap, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid wisselen kennis uit en slaan de handen ineen om richting te geven aan technologische ontwikkelingen die onze maatschappij en de economie in snel tempo veranderen’, aldus het kabinet, dat initiator is van het evenement. Het thema van deze eerste editie is kunstmatige intelligentie (ai).

De Conferentie Nederland Digitaal bestaat uit drie evenementen: het Smart Industry Jaarevent (18 maart), ICT.OPEN2019 (19 en 20 maart) en de Nederland Digitaal Dag (21 maart). Het kabinet wil met deze drie evenementen een impuls geven aan de uitvoering en doorontwikkeling van de Nederlandse Digitaliseringsstrategie. De conferentie wordt georganiseerd door Smart Industry, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 

Smart Industry Jaarevent

Vandaag om 13.30 trapt Smart Industry voorzitter Ineke Dezentjé Hamming het Smart Industry Jaarevent af met een inhoudelijk openingsstatement over de relatie met Duitsland. Daarna zal staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer ingaan op de vraag waarom het kabinet digitalisering belangrijk vindt voor Nederland in het kader van de Nederlandse Digitaliseringsstrategie (NDS).

Tijdens het Smart Industry Jaarevent komen ondernemers en experts op het gebied van digitalisering van productieprocessen vanuit het hele land bij elkaar om de laatste ontwikkelingen te bespreken, ideeën uit te wisselen en praktische toepassingen toe te lichten.

ICT.OPEN2019 en Nederland Digitaal Dag

Tijdens ICT.OPEN2019 staat ict-onderzoek in Nederland centraal. ‘Meer dan vijfhonderd wetenschappers en onderzoekers uit het bedrijfsleven, werkzaam in alle disciplines van de ict, ontmoeten elkaar tijdens deze tweedaagse conferentie. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en Informatica Platform Nederland (IPN) organiseren samen ICT.OPEN2019, met als doel het ICT-onderzoeksveld samen te brengen en ook de brug te slaan naar innovatieve toepassingen van ICT onderzoek’, aldus de organisatie. Gedurende de Nederland Digitaal Dag gaan bedrijfsleven, wetenschap, maatschappelijke organisaties en overheid met elkaar aan de slag over de gezamenlijke uitvoering en doorontwikkeling van de Nederlandse Digitaliseringsstrategie.

Slotverklaring

"Ook komen vooraanstaande namen uit het bedrijfsleven naar Hilversum zoals de Amerikaan Hal Varian (chef econoom/strateeg Google)"

Op uitnodiging van staatssecretarissen Keijzer (EZK), Knops (BZK) en minister Grapperhaus (JenV) is minister-president Rutte aanwezig tijdens de vierdaagse conferentie. Ook komen vooraanstaande namen uit het bedrijfsleven naar Hilversum zoals de Amerikaan Hal Varian (chef econoom/strateeg Google). Het evenement wordt afgesloten met een plenaire sessie en slotverklaring waarin bewindspersonen, kennisinstellingen en bedrijfsleven afspraken over digitalisering bekend maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Blockchain is dood, leve ai!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-18T10:06:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.