Taurus koopt failliete hpc-specialist Clustervision

De failliete high performance computing (hpc)-specialist Clustervision is overgenomen door Taurus Group. Die hardwareleverancier koopt het intellectueel eigendom en de bedrijfsmiddelen en neemt een onbekend aantal medewerkers van de failliete hpc-specialist over.

De hpc-activiteiten van Clustervision gaan een eigen divisie binnen de Taurus Group vormen. In een persbericht over de overname meldt Taurus ook dat de ontwikkeling van TrinityX, een open source beheersysteem voor high performance computing clusters, door Taurus wordt voortgezet.

Alex Ninaber, oprichter van Clustervision  gaat leiding geven aan de activiteiten van de nieuwe tak van Taurus. Hij is erg opgelucht nu zijn bedrijf zich kan voortzetten onder de vleugels van Taurus.

Taurus is in Europa leverancier van hardware voor grote computersystemen. Volgens het bedrijf sluit de niche-markt van high performance computing goed aan op de activiteiten van het bedrijf. ‘Hpc draait om het finetunen van opslag, netwerk- en computercapaciteit om de prestaties van systemen te maximaliseren’, meldt Taurus. Het verwacht met Clustervision een belangrijke partij in huis te halen die hardware kan configureren voor zwaar rekenwerk en data-modelling.

Taurus zeg dat Clustervision bij het nieuwe onderkomen kan bouwen op een stabiele financiële positie. Het bedrijf nam de laatste jaren meerdere bedrijve over en ziet Clustervision als een belangrijke partij voor de toenemende vraag naar hpc-systemen.

Financiële problemen

Eind februari 2019 meldde de curator al dat er snel duidelijkheid zou komen over de toekomst van Clustervision. Het is niet bekend hoeveel van de ongeveer veertig medewerkers in dienst treden bij Taurus omdat alle veertig medewerkers van de hpc-specialist rondom het faillissement zijn ontslagen en er nog met sommige medewerkers wordt onderhandeld over hun toekomst. 

Clustervision werd op 12 februari 2019 failliet verklaard. Het bedrijf, dat onder meer hpc-clusters leverde aan universiteiten in Scandinavië, raakte financieel in de problemen doordat vaak alvast aanzienlijke bedragen geïnvesteerd werden voordat die projecten de onderneming ook geld opleverden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-09T16:52:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.