Achmea sluit zich aan bij zelfrijdende auto-pact

autonoom voertuig

Achmea heeft zich als eerste Nederlandse verzekeraar aangesloten bij Partners For Automated Vehicle Education (PAVE), een internationale coalitie van partners uit de auto-industrie, technologie-industrie, non-profit sector en de wetenschap. Doel van het pact is om beleidsmakers en het publiek te informeren over de mogelijkheden en voordelen van zelfrijdende voertuigen.

Het doel van PAVE is puur educatief en informatief. De coalitie pleit niet voor een bepaalde technologie of voor een specifiek beleid. Daarvoor komt het met een educatieve website en sociale media, demonstraties waarbij het publiek technologie zonder bestuurder kan zien en ervaren, educatieve toolkits voor autodealers om ze te helpen bij het informeren van hun klanten over technologie zonder bestuurder en workshops voor beleidsmakers om ze inzicht te geven in technologie zonder bestuurder.

Naast Achmea zijn automerken als Daimler, Toyota en Audi en chipfabrikant Intel betrokken bij het initiatief. 

Focus op inzet technologie bij veilig rijden

Achmea focust al langer op de auto-industrie. Zo zette de verzekeraar samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat begin deze maand nog zijn handtekening onder een convenant om het veilig gebruik van Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) te stimuleren. Dit zijn technologische systemen die ondersteuning bieden tijdens het rijden, zoals cruisecontrol en navigatie.

Vorig jaar sloot de verzekeraar zich al aan bij het Mobility Open Blockchain Initiative (Mobi), een internationaal samenwerkingsverband van ruim dertig autofabrikanten en toeleveranciers. Het samenwerkingsverband zoekt naar manieren om vervoer veiliger, betaalbaarder en breder toegankelijk te maken met een blockchain. De partners verwachten de technologie in te zetten bij de ontwikkeling van de infrastructuur voor zelfrijdende en elektrische auto’s en bij de ontwikkeling van applicaties voor autodelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-27T10:05:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.