Twaalf studenten ronden blockchain-cursus af

Certificaat

De eerste groep studenten heeft de Certified Blockchain Professional Program (CBPP)-opleiding afgerond. Deze cursus van een half jaar leidt twaalf deelnemers op tot blockchainprofessional. De nadruk ligt op het ontwerp van toepassingen. De studenten hebben op 5 juli hun diploma of certificaat behaald.

Het Certified Blockchain Professional Program (CBPP)-programma is opgezet door de Weconomics Foundation in samenwerking Logistics Community Brabant en andere partners. De opleiding legt de nadruk op de business- en ontwerpkant van toepassingen.

Volgens de samenstellers van de cursus richten andere aanbieders van blockchain-cursussen zich veelal op de software- en ontwikkelkant. Deelnemers van het CBPP-programma moeten zowel theorie- als praktijkles krijgen. 

Theorie en praktijk

De eerste editie is in februari van dit jaar van start met twaalf deelnemers. Paul Bessems, oprichter van de Weconomics Foundation, vertelt dat de groep deelnemers divers is in leeftijd, achtergrond en ervaring. ‘Allen hebben affiniteit met ict. Het aandeel van deelnemers varieert van mensen die net zijn afgestudeerd, zelfstandig ondernemers, medewerkers in het bedrijfsleven of oprichters van startups.’

Deelnemers werken vier dagen per week aan een opdracht voor een werkgever. Voorbeelden van het afgelopen jaar zijn het Medigister (inzicht voor zorgaanbieders in verstrekte medicijnen en vaccinaties), Floow2 (b2b-platform om slimmer met capaciteiten en materialen om te gaan), HRcommunity (vraag en aanbod van bedrijfsopleidingen) en Vos Logistics (schade aan trucks sneller en slimmer delen binnen de organisatie).

Daarnaast krijgen de studenten één dag per week les in vakken zoals Blockchain Organiseren en Digitale Transformatie, spelen ze simulatiespelen en volgen ze gastcolleges. Hiermee doen ze kennis op in design thinking, organisatiekunde, systeemleer, organisatieontwikkeling en verschillende it-architecturen en blockchain-platformen.

Tweede editie

De eerste groep heeft op 5 juli de opleiding afgerond met een presentatie van hun ontwerpopdracht. Zij ontvangen een diploma of certificaat. Ongeveer de helft van de afstudeerders wil het project verder uitwerken tot een startup en blijft hiervoor onder de hoede van de Weconomics Foundation. Andere deelnemers gaan onder meer op sabbatical, studeren door  of zoeken een nieuwe baan.

De blockchain-opleiding moet halfjaarlijks plaatsvinden, waarbij de tweede editie voor september 2019 op de planning staat. ‘De werving voor de studenten moet nog starten, maar dat gaat wel lukken’, voorspelt Bessems. ‘Belangrijker is het vinden van voldoende ontwerpopdrachten bij werkgevers. Als we dit eind augustus nog niet hebben gerealiseerd, wordt de startdatum uitgesteld naar januari 2020.’

Computable Awards 2019

Het Certified Blockchain Professional Program van Weconomics en Logistics Community Brabant is genomineerd voor de Computable Awards 2019 in de categorie Opleider van het Jaar. Stemmen kan tot en met 6 oktober 2019.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Avans Hogeschool

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-23T11:49:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.