Drone-investeringen gaan boven het miljard dollar

drone testing

De investeringen in de drone-industrie zijn het afgelopen jaar met 67 procent gegroeid en tikken nu af op 1,2 miljard dollar. Dat blijkt uit cijfers van de financiële website Finbold. De drone-industrie kan zich daarmee verheugen op heel veel interesse van investeerders en financiële fondsen.

Net geen 69 procent van alle investeringen in dronebedrijven komt van venture capital-fondsen, zij waren goed voor zo’n 930 miljoen dollar. Ter vergelijking: in 2010 was dat bedrag nauwelijks twee miljoen dollar, in 2013 zo’n 121 miljoen.

Meer dan vijftig bedrijven citeert Finbold in zijn rapport, daarbij spelers als DJI, Dronebase en 3D Robotics, maar ook industriereuzen als Boeing, Airbus en Microsoft. De meeste van hen zijn ook in de Verenigde Staten gebaseerd. De meeste investeringen richten zich op leveringen via drones, beveiliging en mijnbouw. Ook militaire toepassingen blijven zeer populair.

Voor dit jaar verwacht Finbold een verdere verhoging van het aantal investeringen. De boom lijkt dus nog niet over. Meer en meer bedrijven zullen drones gaan inzetten, maar de toestellen zullen ook in opkomende markten doorbreken. Veel dronebedrijven zullen ook gaan samenwerken met ondernemingen uit andere sectoren om nieuwe oplossingen te ontwikkelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-28T16:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.