Innax lijft Energy Navigator van E-Nolis in

Innax, een Veenendaalse leverancier van duurzame energie-oplossingen voor gebouwen, heeft van E-Nolis de Energy Navigator-software geacquireerd. Beide partijen werkten al met elkaar samen. Maar door het product en de medewerkers van E-Nolis over te nemen verwacht Innax de ontwikkeling van innovatieve datadiensten te kunnen versnellen.

E-Nolis uit Eindhoven is in 2017 gestart als spin-off van energiedienstverlener Engie. Het bedrijf biedt de Energy Navigator aan waarmee met behulp van intelligente software en algoritmes energieanalyses van gebouwen zijn uit te voeren. De transactie met Innax betreft een zogeheten asset deal: de software en de medewerkers zijn overgenomen, maar de E-Nolis BV niet.  

Innax en het Energy Navigator-team werken al langere tijd samen in het bedienen van opdrachtgevers. Beide zijn betrokken bij de ontwikkeling van de Paris Proof Monitor, een intelligent dataplatform dat gebouweigenaren inzicht geeft in hun portefeuille en de meest effectieve verduurzamingsroute.

Een blokkade voor verduurzaming van vastgoed is het ontbreken van inzicht: accurate en kwalitatief hoogwaardige data over bijvoorbeeld energieaansluitingen, verbruiken en de energieprestaties van vastgoed. Dit maakt het moeilijk een effectieve verduurzamingsstrategie te bepalen. Volgens Innax haalt het bedrijf met de genoemde overname veel kennis van data science, gebouwkarakteristieken en it-architectuur in huis. Daardoor kan er versneld gedigitaliseerd en daarna verduurzaamd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-08T16:06:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.