TU Delft van start met masteropleiding Robotics

Masterstudenten kunnen vanaf dit collegejaar robotica aan de TU Delft studeren. In de opleiding ontwikkelen ze, naast technische vaardigheden, ook vaardigheden op het snijvlak van werktuigbouwkunde, kunstmatige intelligentie, systeemintegratie en bedrijfskunde.

Robotingenieurs moeten binnen een organisatie in staat zijn disciplines zoals softwareontwikkeling en mechanica met elkaar te integreren en processen binnen een ontwikkelsysteem te overzien. Onderzoekers en studenten van TU Delft werkten samen met het bedrijfsleven aan een beroepsprofiel van zulke ingenieurs.

De masteropleiding Robotics staat in het teken van de ontwikkeling van de intelligente robot die de omgeving waarneemt, plannen maakt en beslissingen neemt en zichzelf voortbeweegt in een omgeving waarin mensen bevinden. Het programma richt zich op toepassing in de agrarische, logistieke, automobiel-, en maakindustrie.

Technische vakken

Het eerste jaar van de opleiding staat in het teken van technische vakken als dynamics & control, machine learning en human-robot interaction. In het tweede jaar is een stage en het afstuderen gepland. ‘Delftse ingenieurs leiden robotica-oplossingen in goede banen waarmee een bedrijf zijn technologieën kan innoveren’, vertelt mastercoördinator en hoofddocent Joost de Winter. Volgens hem levert de samenwerking met industriële partners bovendien interessant nieuw onderzoek op.

TU Delft is niet de enige onderwijsinstelling met een robotics-opleiding. Zo wordt aan UTwente de opleiding Robotics and Mechatronics aangeboden, als specialisatie binnen de masteropleiding Electrical Engineering. TU/e heeft een onderzoeksgroep Robotics als onderdeel van de faculteit Werktuigbouwkunde en Hogeschool Inholland biedt de onderzoekslijn Robotica, als onderdeel van het Research & Innovation Centre Techniek en Informatica.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Vacatures bij TU Delft

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-14T08:53:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.