Fors meer NL-startups op digitale CES

Afgelopen januari stonden vijftig startups op het Netherlands Tech Square van de CES.

Maar liefst tachtig startups doen in januari mee aan het virtuele Nederlandse paviljoen op de Consumer Electronics Show (CES). ‘s Werelds grootste techbeurs vindt jaarlijks plaats in Las Vegas, maar gaat in 2021 volledig digitaal in verband met corona. Motto van het paviljoen: ‘NL Tech Solutions for Global Challenges’.

Niet eerder deden zoveel ondernemingen mee met de Nederlandse delegatie op de CES. Afgelopen januari telde het paviljoen vijftig deelnemende bedrijfjes. Door aanwezig te zijn op de beurs hopen ze op te vallen bij buitenlandse klanten, technologiepartners en investeerders. Ze worden daarbij geholpen door de ministeries van Economische Zaken (EZK) en Buitenlandse Zaken (BZK) en door Techleap, belangenorganisatie voor Nederlandse tech-startups.

Uitdaging

Uitbreiding naar het buitenland is voor veel Nederlandse groeibedrijven een van de grootste uitdagingen, blijkt uit eerder onderzoek van Techleap. Om die reden biedt de rijksoverheid ze ondersteuning op de techbeurs en professionele begeleiding om zich effectief te promoten. Dit bezorgde diverse deelnemende startups vorige keer veel succes. Zo ontving Hydraloop uit Leeuwarden de Best of the Best Award en wisten anderen goede deals te sluiten.

Onder de deelnemers aan het virtuele landenpaviljoen op de CES 2021 (pdf) bevinden zich ook bedrijven die al eerder met de Nederlandse delegatie naar Las Vegas afreisden. Andere Nederlandse ondernemingen doen op eigen houtje mee aan de techbeurs, maar dan op andere locaties in de stad.

Niet fysiek

Dat de CES in januari niet fysiek kan plaatsvinden door corona, is een flinke strop voor de organisatie. De techbeurs moet het hebben van de schaalgrootte en trekt jaarlijks zo’n 170.000 bezoekers uit ongeveer 160 landen. De bezoekers ontmoeten elkaar in drie reusachtige congrescentra en honderden hotelsuites.

De organisatoren zagen geen kans die mensenstroom in veilige banen te leiden en hebben daarom besloten de komende editie digitaal te houden. Bovendien duurt de virtuele techbeurs vijf weken in plaats van de gebruikelijke vijf dagen. Dit is voor het eerst sinds de oprichting in 1967.

De coronapandemie laat diepe sporen na in Las Vegas. De gaststad is veruit de grootste beurslocatie van Amerika. Tientallen grote conventies, beurzen en tentoonstellingen zijn geannuleerd. De laatste jaren moest de gokstad het juist hebben van congresgangers en beursbezoekers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Ministerie van Buitenlandse Zaken

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-20T09:51:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.