TU Delft benoemt 'zware' man voor ai

Prof. Geert-Jan Houben gaat leiding geven aan het TU Delft AI Initiative. Ook zal hij namens Delft het voortouw nemen bij de regionale, nationale en internationale samenwerking rond dit thema. Begin deze maand is de Delftse hoogleraar Web Information Systems (WIS) benoemd tot pro vice rector magnificus artificiële intelligentie (ai), data en digitalisering (PVR AI).

De TU Delft onderstreept met de benoeming het belang dat wordt gehecht aan ai en data bij het oplossen van grote wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken. Onder de paraplu van het AI Initiative worden 24 labs opgericht om kruisbestuiving te bevorderen tussen ai-experts en wetenschappers die ai toepassen in hun onderzoek. Een ander speerpunt is het opleiden van de toekomstige generatie digitale professionals. 

Houben moet ook dubbel werk zien te voorkomen. In korte tijd zijn overal in Nederland ai-projecten opgestart. Inmiddels werken in Zuid-Holland TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit Leiden, Erasmus MC en LUMC samen. De focus ligt op gezondheid, energietransitie en veiligheid. Ook wordt rond ai, data en digitalisering een grootschalig onderwijsaanbod opgezet voor alle 85000 studenten aan de Zuid-Hollandse universiteiten en voor universitair medisch centra. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij TU Delft

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-09T14:21:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.