Main Capital versterkt Hype met Innospot

innovatie

De Hype Group, een Duits platform voor het beheer van innovaties, neemt het eveneens Duitse Innospot over. Voor Hype dat financieel wordt ondersteund door het Haagse Main Capital, is dit de derde acquisitie in korte tijd. Afgelopen december trad HLP toe, leverancier van software waarmee de uitvoering van ideeën in een organisatie is te volgen. En begin vorige week werd Viima, een Finse leverancier van software voor ideeën- en innovatiemanagement, toegevoegd.

Innospot is een op artificial intelligence (ai) gebaseerd startup-scoutingplatform. Klanten van Hype kunnen voortaan niet alleen hun interne innovatieprocessen beheren maar ook over de grenzen van hun organisatie heen kijken en nieuwe bedrijven en opkomende technologieën ontdekken. Opgericht in 2017 claimt Innospot te zijn uitgegroeid tot een van de grootste platforms voor het ontdekken van startups. Met ai wordt gekeken in welke categorie nieuwe startups vallen. Inmiddels zitten er meer dan 550.000 bedrijven in het platform. Wekelijks komen daar gemiddeld vierduizend bij. 

De profielen van deze bedrijven worden aangevuld met informatie van hun websites alsmede een grote verscheidenheid aan publieke en externe databronnen. Met behulp van een zoekmachine kunnen gebruikers snel opkomende concurrenten of potentiële nieuwe partners identificeren. Innospot werkt ook als een scout die klanten helpt om interessante bedrijven te vinden. Allianz, Beiersdorf, Siemens Healthineers, Audi en Linde behoren tot de klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-01T10:44:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.